Hva er det med Fjell?

(03.okt.200711:53)
Stein Ove

Vekstkommunen Fjell er i ferd med å bli et fenomen. Dessverre ikke på grunn av at man i kommunen, som har en av de største andelene av helt unge innbyggere i hele landet, tør å gå nye veier; det er fordi det nye, mørkeblå flertallet i kommunen tramper demonstrativt bakover på forlengst oppgåtte stier.

Bergens Tidende, lokalavisen VestNytt og flere andre har hatt gode tider på det seneste, etter at Høyre, FrP og KrF fant sammen i en udelikat allianse for å ta makten i Fjell kommune etter valget. De politiske tabbene er hugget i stein allerede lenge før sirkuset starter - det har FrPs Georg Indrevik sørget for. Hans parti gikk høyt på banen før valget med ønske om at Fjell-sokningene skulle få avgjøre bompengespørsmålet gjennom 'folkeavstemning' - noen små måneder etter at hele folket fikk delta i den mest demokratisk funderte formen for organisert meningsutveksling vi har: Den som heter valg. På partier. Med lister. Med visjoner og politikk. Om bompenger og sånn.

Smørjen fikk trolig Bergens Tidende til å ta fri noen dager etter valget, for å le ferdig av enden på visen. Resultatet av forhandlingene mellom de mørkeblå kamerater ble nemlig en 'meningsmåling', der 2000 av kommunens innbyggere skal spørres om deres forhold til bompengespørsmålet. Det må svi langt inni KrFs sjel over å ha bidratt til å sette en slik ide ut i livet. Resultatet blir, uansett hvordan man vrir og vender på det, ikke noe annet enn en ringerunde, foretatt ene og alene fordi Fremskrittspartiet med følge ikke makter å stå for sin egen politikk. Det er både udemokratisk, dyrt, byråkratisk og ikke så lite flaut.

Men den vonde smaken i munnen (eller den boblende latteren, om man ser det slik) stopper ikke der. De små blå vennene har nemlig forhandlet seg frem til plasseringen av sine folk i formannskap og komiteer for de neste fire årene. Resultatet: Fem menn styrer Fjell. De er hvite, de er middelaldrende, og de er menn alle sammen. Sammensetningen av komiteene er ikke mye bedre.

Det bør være flaut for det politiske flertallet i Fjell at man har satt sammen en kabal på denne måten. Det er ingenting galt med eldre, og ikke med men heller. Men når en kommune med den demografiske sammensteningen Fjell har skal styres på den måten, da er utelukkelsen av kvinner og unge et like stort problem som det alltid har vært.

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5542422
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits