Et skoleeksempel på et overtramp

(29.okt.200712:27)
Stein Ove

Forrige uke kjørte flere medier saker på at privatskolekjeden John Bauer kan ha bedrevet ulovligheter for å hente ut økonomisk gevinst for driften av sine skoler i Norge. Det er, og har alltid vært, ulovlig å drive skoler for profitt i Norge, men likevel har Bauer-kjeden trolig omgått reglene for å tjene penger på barns skolegang. Det er forkastelig og høyst problematisk dersom det viser seg at John Bauer bevisst har omgått regelverket på denne måten, fordi det ville rokke ved en av de fremste grunnpilarene i det norske skolesystemet. Derfor har AUF gått ut og krevd en fullstendig granskning av John Bauer-saken, slik at man får fakta på bordet.

Konklusjoner skal ikke trekkes på forhånd; det er nok å påpeke at dette viser med tydelighet at AUF har hatt god grunn til å frykte liberaliseringen av skolemarkedet i Norge. Private aktører kommer ikke inn på markedet av ren godhet - de kommer for å tjene penger. Regjeringen har sagt at det ikke skal skje, og valgte derfor å legge Bondevik II-regjeringens liberaliserte lovforslag i skuffen igjen. Hvis granskningen av John Bauer-saken i Oslo viser at kjeden har forsøkt å sette seg på kant med loven, bør regjeringen gå en ny runde med seg selv for å se på om det er mulig å ta kampen opp for å stenge også eksisterende skoler.

Det ville være en katastrofe for alle elevene som i dag går i privatskole. Skylden bør plasseres hos kyniske skoleledere som ser cash der vi andre ser fremtid.

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5567095
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits