Ungdommens Europaforum

(12.nov.200719:49)
Stein Ove
Fredag ettermiddag i forrige uke tilbrakte jeg sammen med en bunke jevnaldrende ungdommer i et lokale på Ungddomshuset 1880 i Bergen. Jeg, mine jevnaldrende og utenriksminister Jonas Gahr Støre skulle diskutere fremtiden for europa, klimaproblemene og utdanning i Europa. Det ble mye klima. Bare klima, faktisk. ('Utdanning får vi ta senere', sa Støre når han så at tiden ikke strakk til å tøtjse borti det, og ga undertegnede, med sitt beskjedne antall studiepoeng litt roligere puls og bedre selvtillit).

For den unge forsamlingen hadde skytset klart mot den usårlige ministeren, med alle verdens relevante problemstillinger. Møtet, som bar den noe opphøyede tittelen 'Ungdommens Europaforum' er nemlig ment å sette standarden for hvordan den unge generasjon forholder seg til EU, og hvilken rolle Norge skal spille overfor EU, særlig på klimaspørsmål. Mange av hintene ministeren fikk med seg på veien dreide seg om at Norge må gå foran og tøre å vise vei for resten av verden, blant annet gjennom økt satsning på fornybar energi og offensive klimatiltak her hjemme. Støre selv var mest interessert i å vite hva ungdommene mente vi kunne gjøre overfor EU, særlig sett i lys av at ESA er i ferd med å lage kvalm om Mongstad-rensingen. Mer intens miljø-lobbyisme, lød svaret. Holdningsendringer. Felles avgiftsregimer. Og kollektive løft av de fattigste landene i verden gjennom en ny og bedre Kyoto-protokoll.

 Det sa de unge. Deretter sa Jonas det samme.


Det var oppbyggelig og trivelig. Og det viste for alle som ville se at de skoleungdommer som frivillig setter seg ned etter skoletid for å snakke om klimapolitikk, ikke vil gi Støre eller EU slack før problemet er brakt under kontroll.

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5581855
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits