Ja takk til fortiden

(20.nov.200713:03)

Stein Ove

Mandag denne uken begikk det nye byrådet av H, KrF og FrP sin kanskje mest uskjønne manøver til nå ? ingen liten prestasjon , tatt i betraktning de uttalelsene byråd Øistein Christoffersen så behørig ble minnet på i går. Denne dagen gikk nemlig flertallet, sammen med Pensjonistpartiets ene representant, inn for å anbefale Stortinget om å ikke  følge Bostad-utvalgets innstilling til ny formålsparagraf for barnehager og skoleverket.

 

Det lyder ikke som noe katastrofe, gjør det vel? Lever vi ikke egentlig fint med at våre barn og bekjente får en kristen og moralsk oppdragelse, som det heter i teksten? Det har jo blitt folk av oss også! Jovisst har det det. Men det bør likevel gi byrådspartiene en emmen smak i kjeften når de sier ja takk til fortiden på den måten man gjorde i går.

 

Retten til å få livssynsnøytral behandling og oppdragelse i barnehagen og skoleverket burde være selvsagt. Formuleringen er så lite kjent at få mennesker vet at den finnes, og enda færre bryr seg. Men det er der problemene melder seg: Det er mindretallet i Norge som ikke er kristne i en eller annen form (om så bare på papiret), og det er mindretallet som føler seg diskriminert av dagens lovtekst. Dagens lovtekst er og blir en diskriminering av de mange, mange barna og foreldrene i Norge som bekjenner seg til en annen religion enn den kristne ? eller kanskje ikke til noen religion i det hele tatt. De har krav på å bli respektert for sitt valg, men det blir de ikke av flertallet i Bergen bystyre.

 

Realiteten er selvsagt at dette spørsmålet er handlet vekk av FrP og Høyre i fornhandlinger med KrF, slik at de stakkars representantene i de to førstnevnte partier var bundet til å fortsette diskrimineringen. De kan trøste seg med at den rødgrønne regjeringen ikke kommer til å følge rådet fra hovedstaden her vest. Med hjelp fra stortingsflertallet vil Norge snart få en ikke-diskriminerende formålsparagraf, til gavn og glede også for dem i byrådspartiene som i går pliktskyldigst måtte reise seg for å sikre flertallet for et annet standpunkt enn det de støtter i en sak hvor representanter normalt blir fristilt.

 

Skaden har skjedd i Bergen. Nå må regjeringen rette den opp. For barnas skyld, som det heter.

 

Sosialdemokratisk hilsen

Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland


Kommentarer:
Postet av: Mathias

Kristen fundementalismen må bekjempes med alle midler!

20.nov.2007 | 23:32
Postet av: Mattis

Ja, la dem råtne!

21.nov.2007 | 14:41

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5589827
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits