En sjanse til

(29.feb.200812:51)
stein ove


Anniken Huitfeldt er det eneste regjeringsmedlemmet som ikke får en eneste hvetebrødsdag.


Statsminister Jens Stoltenberg utnevnte fredag Anniken Huitfeldt som ny likestillings- og barneminister. Det er et kompetent og sikkert valg, som er ready on day one, som det for tiden er så populært å hevde. Og Anniken har behov for all den erfaring hun har når hun nå blir minister, for utfordringene står i kø. Hun skal, kjapt som bare det, rydde opp i kaoset rundt barneombudet, og hun må få fyr på kjelen rundt den nye ekteskapsloven, hvis debatt for tiden befinner seg på et nivå der selve saken er skjøvet i bakgrunnen, og erstattet av en konkurranse om hvilken side av meningsmakere som får flest sjikanerende brev. Det er ikke fruktbar lei, og det er ministerens jobb å sørge for at debatten ros i havn med det resultatet regjeringen har bestemt.

Spennende blir det også å se Huitfeldts posisjoner på den siste ukens store debatt om tredeling av foreldrepermisjon. Huitfeldt har, i likhet med statsministeren, gått hardt ut mot en tredeling, men mange politiske grupperinger i og utenfor partiet er ikke villige til å la saken slippes på gulvet helt uten videre. De neste ukenes årsmøter i Arbeiderpartiets fylkeslag vil gi indikasjoner på hvor vinden blåser.

AUF håper fylkene gir nyeministeren beskjed om at en tredeling er en ordning bidrar til det beste for barna, slik at Huitfeldt kan foreta en skånsom usving på en av de viktigste hastesakene i hennes to timer gamle ministerkarriere.

Sosialdemokratisk hilsen
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland                                         

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5721348
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits