Ikke i mitt navn

(03.mar.200817:00)
stein ove

Monica Mæland får ikke krige mot regjeringen i mitt navn.

Det er menneskelig og forståelig at mennesker kan bli frustrerte når ting ikke går deres vei. Monica Mæland er like mye menneske som alle oss andre. Men de fleste mennesker pleier å se at det man må gjøre når folk ikke vil lytte gjøre som du vil, er å invitere til dialog om problemet - ikke å gå til krig (med mindre man er Bush eller...ojsann, Fogh Rasmussen, og vil ha olje, selvsagt). Men det er hva Monica Mæland har gjort de siste dagene.

AUF er også frustrerte over at regjeringen ikke har bevilget mer penger til Bergen de siste årene, slik det gikk frem av BA fredag. Men vi ser også noe Mæland har vanskelig for å se; at noen ting faktisk har gått rett vei. Under Erna Solberg, som er fra Bergen på papiret og i dialekten, ble Bergen og andre kommuner tvinget til å skjære inn til beinet. Regjeringen har investert kraftig i Hordalands prestisjeprosjekt på Mongstad, og statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen sikret Bergen en ny tørrdokk på Haakonsvern. Listen kan gjøres mye lenger, men skal først og fremst understreke et poeng: Bergen hadde ikke blitt mer rosenrødt under Erna, snarere tvert i mot.

Jeg vil ha nye bygg, jeg vil ha innflytelse og jeg vil ha utvikling for Bergen og Vestlandet, og jeg skulle helst hatt det i går. Og jeg respekterer alles rett til å mene at regjeringen ikke gjør nok. Men jeg er også fullstendig klar på at sakene hadde sett verre ut for Bergen om Erna hadde fått styre. Vi hadde kunnet si goddag til enda lengre barnehagekøer enn i dag (hvor borgerlige Bergen er en av få byer som fortsatt sliter med å få full dekning), vi kunne hilst på vår gamle venn 'mindre overføringer til kommunene', og nikket gjenkjennende til forrige stortingsperiodes spøkelser; høyere arbeidsledighet, utarming av offentlig sektor og en mer arbeiderfiendtlig politikk.

Sorry, Erna og Monica, dere får ikke kjempe for Bergens sak med mitt navn på krigserklæringen. Jeg er stolt, men ikke fornøyd med den jobben regjeringen har gjort for Vestlandet. Men jeg stoler såpass på at Jens og regjeringen ser hva som må til, uten at vi trenger å få gårsdagens mareritt fra høyresiden med på kjøpet.

Sosialdemokratisk hilsen
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5726094
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits