Høyres mentale viskelær

(28.apr.200814:17)
stein ove

Skal Erna lykkes i å hamre løs på regjeringen som usolidarisk og livsfjern, er hun helt avhengig av å glemme...den forrige regjeringen. Og historien. Lykke til.

Høyres landsmøte denne helgen var ganske sikkert vellykket, hvis man ser på det med Høyrebriller. Pressedekningen var stor, idedebatten slett ikke borte (paneldebatt! ny bok med idiotisk og uvennlig tittel! Torbjørn Røe Isaksen!), en harmløs landsmøtetale (om enn ikke spesielt god) og en populær og vagt folkelig ny nestleder.. Det var sikkert et godt møte.

Men det politiske utbyttet er, for oss som aldri vil svinse rundt i korridorene på et Høyre-landsmøte, heller magert, eventuelt bare nedslående. I sin innledning harselerte Erna Solberg med både Trond Giske og alle skal med, uten at noe nytt kom frem under lyskasterne. Men Høyre har -kanskje- en misjon, og det er å male Stoltenberg-regjeringen som statisk og lite endringsvillig. Problemet er bare at de burde la sitt eget parti få det første strøket.

Erna Solberg mener regjeringen er usolidarisk, men glemmer å nevne at det var hennes regjering som kuttet i dagpengene til samfunnets svakeste og la opp til tidenes rovdrift på norske arbeidere ved endringer i arbeidsmiljøloven. Det er hennes parti som har åpnet døren for privatskoler som utarmer den offentlige skolen og gavner de best økonomisk stilte foreldrene, og det var Erna Solberg selv som kuttet milliarder til kommunene under Bondevisk regjeringstid.

Jeg aksepterer at Erna ikke kan innrømme alle disse tingene,. for da vil påstandene om regjeringens feilgrep overfor de svakeste se puslete ut. Men jeg liker ikke tonen, og jeg liker ikke implikasjonene. Det er simpelthen uredelig, og slett ikke i tråd med den 'anstendige konservatsimen' som nevnte Røe Isaksen flagger så høyt med i sin forøvrig nokså innholdstomme nye bok.

For joda, den rødgrønne regjeringen har mer enn nok å ta fatt på, og mange oppgaver er ikke løst. Det finnes helsekøer, for dårlige behandlingstilbud for narkomane, for mange som vil og kan bidra står fortsatt utenfor arbeidslivet og forskjellene i Norge er økende.

Men kjære Erna Solberg:

Skal ditt parti kunne ha troverdighet som hvit ridder, må Høyre erkjenne gamle feil. Og Høyre må innse at vi ikke fikser dagens problemer med gårsdagens verktøy. Jeg kan allerede høre Solberg starte en ny diskusjon om gårsdagen ('sosialistene' blir trolig nevnt en del ganger), men uansett - vi vil gjerne ha hjelp til å fikse Norge.

Men da krever vi også reell politisk debatt om løsninger, ikke posering og gjennomgang av historien med viskelær.

Sosialdemokratisk hilsen
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i HordalandKommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5831171
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits