100 dager

(05.mai.200816:24)
stein ove

FrP er så opptatt av å fortelle om sine 100 første dager i regjering at de glemmer å telle til 85 først.

Fremskrittspartiets landsmøte i helgen har, etter alle solemerker, vært en fantastisk opplevelse for dem som er til slikt (selv skulle jeg mye heller feiret helgen i hovedstaden sammen med SVs Verden til Venstre-konferanse, om jeg så skulle velge en fest utenfor partiet). Men mye nytt kom egentlig ikke ut av det hele, kanskje bortsett fra at FrP i Bergen, Os og andre steder i dette fylket risikerer ekslusjon dersom de gjør det de kan for å sikre nye veiprosjekter her i fylket.

Fokus ligger i stedet på Siv Jensens fortsatte hamring på at FrP nå ønsker å regjere aldeles alene etter valget neste år, dersom det rødgrønne flertallet ryker. Så sikre og høye på seg selv er partiet, at en såkalt 'topphemmelig' 100-dagersplan blir snekret sammen, som skal vise hva partiet akter å fikse i løpet av de første drøye tre månedene i regjering. Og leser man grovt igjennom de 'høydepunktene' mediene i dag kan avsløre, ser man kjapt at en ren FrP-regjering har planer om å legge sin mest kompromissløse side til. Det er bare et problem - det vil si, det er selvsagt et lass, men realpolitisk er det et som stikker seg ut: Hvordan har Siv tenkt å regne til 85?

Åttifem mandater er det en regjering trenger for å skaffe flertall i stortinget, men en rein FrP-regjering er et langskudd av de sjeldne. Hør bare: Høyre vil ikke støtte en regjering de ikke selv sitter i; Venstre nekter plent å støtte noe regjeringsprosjekt som inkluderer FrP; KrF sier det samme. Sorry, Siv: Du har ikke noe flertall.

Det er en lykke for landet, men det er ikke noen sovepute. For vi vet at mye av dette kan være politisk posering som kan ofres for posisjoner om flertallet skulle skifte.

Derfor er det Arbeiderpartiet og de rødgrønne som sitter med nøkkelen. Regjeringen må sørge for at den umulige problemstillingen forblir en mislykket tallek for skrivebordsskuffene. Da trengs nye grep og mer velferd, entusiasme og glød.

Herfra og til september neste år må regjeringen gå ut i hundre for å begrave Siv Jensens drøm.


Sosialdemokratisk hilsen,
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5845343
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits