Ingen dobbel standard

(13.mai.200811:48)
stein ove

Det ser ut til at barn fortsetter å være barn frem til de blir myndige.

Regjeringen dropper noen av de mest kontroversielle utspillene i sitt nye framlegg til innstarmming av innvandringspolitikken, melder Avisenes Nyhetsbyrå i dag. Saken det spesielt fokuseres på er et forslag som kommer fra arbeids- og inkluderingsminster Bjarne Håkon Hanssen, som, stadig ifølge ANB, ville innføre strengere krav til enslige mindreårige barn som søker asyl i aldersgruppen 17-18 år.

I de fleste andre situasjoner regnes man i Norge som 'barn' frem til man når myndighetsalder, altså 18 år, men her ønsket ministeren å gjøre et unntak. Målet er, i likhet med en rekke av de tiltakene som til slutt vil ende opp i tiltakspakken, å få ned strømmen av asylsøkere til Norge, men det nevnte forslag tas ut av miksen etter lobbyarbeid fra Sp og SV. Det er en gledelig utvikling.

Regjeringen har levert positive signaler på behandling av nettopp enslige mindreårige asylsøkere, som i dag har langt flere rettigheter enn de hadde da Erna Solberg styrte. Derfor er det bare rett og rimelig at vi opprettholder aldersgrensen slik den er i dag, simpelthen fordi man ikke slutter å være barn bare fordi man søker om asyl. Flere av tiltakene ministeren vil legge frem er riktignok strenge, og flere av dem vil trolig også få uønskede negative effekter, men mens vi venter på hva som kommer er det med et fornøyd, lite nikk vi kan konstatere at de såkalte 'asylbarna' får lov til å være nettopp det, barn, også når de er 17 år gamle, og ikke blir holdt opp mot en annen standard enn den andre ungdommer i vårt land måles mot.

Sosialdemokratisk hilsen,
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland


Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5861326
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits