'Bergensstøtten' løser ingenting

(02.jun.200814:01)
stein ove

KrF bør skjønne at lokal kontantstøtte er gårsdagens løsning når selv Høyre leser opp fra Arbeiderpartiets program mot ordningen.

Filip Rygg, den unge, allestedsnærværende KrF-politikeren, fikk sin dose medieoppmerksomhet i helgen, da han -tilsynelatende fra toppen av hodet- braste ut i Bergens Tidende med et ønske om at Bergen kommune skal legge 2000 kroner på toppen av barnefamiliers kontanstøtte.

Det er selvfølgelig en elendig ide, særlig ettersom den ikke har snøballens sjanse i helvete for å bli byrådets politikk, men ikke bare derfor:

- Det er en håpløst fordi kommunen ikke har råd til å legge disse pengene på bordet, særlig når byrådet låser hodet inne i en boble og nekter å høre på råd om å ta i bruk nye, rettferdige retningslinjer for eiendomsskatt - selv om lovnaden om å fjerne eiendomsskatten (den opprinnelige årsaken til å ikke bruke det nye systemet) er lagt i skuffen, kanskje for godt.
- Det er håpløst fordi vi det er 'helt feil å bruke kommunale penger på å betale foreldre for ikke å bruke en tjeneste', som Høyres Ragnhild Stolt-Nielsen sier til BT etter en smugkikk i vårt program.
- Det er håpløst fordi det setter en stopper for målsetningene om å få flere innvandrerkvinner ut i arbeid.
- Det er håpløst fordi kontantstøtten på sikt skal fjernes uansett, av de overnevnte grunnene.

Stolt-Nielsen sier 'beklager, Filip' til KrFerens forslag.

Fra denne plass bes Filip Rygg om å jobbe videre for å sikre Bergens innbyggere rett til barnehageplass heller enn å dagdrømme i pressen om forslag som mangler både realitetsforankring eller støtte fra vennene på blå side.

Sosialdemokratisk hilsen
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5908257
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits