Debattklimaet er dårlig for 'det andre klimaet'

(09.jun.200813:00)
stein ove

Jeg skjønner godt folk som reagerer på bensinprisene i Norge, for det er aldri moro å betale mer enn man hadde regnet med for det man trenger. At prisene er blant de laveste i Europa hvis man måler i forhold til inntekt (elle fyllegrad pr arbeidstime) er et faktum flere mennesker burde få vite og få anledning til å tenke over, men det er likevel forståelig med reaksjoner. At det er oljeprisøkningen og ikke norske politikeres beskjedne avgiftsøkning som er hovedårsaken til prishoppet, blir konstant underspilt. At prisen ligger på et nivå som neppe vil gå særlig ned, og at prisøkning er en av mulighetene vi faktisk har for å få ned bilbruken her til lands, er det få som tar seg bryet med å nevne.

For alt drukner i støyen fra politikere som ikke orker å stå ved det de har stemt for.

Politikere fra opposisjonen, med Erna Solberg i spissen, løper beskjemmet vekk fra klimaforliket og legger hele skylden for avgiftsøkningen på regjeringspartiene, selv om grepet bare er en oppfylling av lovandene i forliket. Det er feigt og pinlig. Like feigt, men enda litt sårere, er det at også politikere fra regjeringspartiene gjør det samme. Det er ikke det som trengs.

Norske forbrukere må sannsynligvis belage seg på at bensinprisene fortsatt vil ligge på det nest laveste nivået i Europa også i de neste årene, og heller be om at de politikerne som ga sitt godkjentstempel til forslaget forklarer dem hvorfor. Bare da kan debatten bli ryddig og ordentlig, og bare slik kan FrPs hensynsløse bensinpopulisme stilnes, og gode forklaringer gis.

Et debattklima som det vi har i dag tjener ingen. Akkurat som massive krav om avgiftskutt og hyl om å legge klimaforliket på hyllen ikke hjelpe det der andre klimaet, heller.

Sosialdemokratisk hilsen,
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland

Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5923263
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits