En historisk dag

(11.jun.200811:35)
stein ove

I dag vedtas den nye ekteskapsloven.

Akkurat nå debatterer Odelstinget saken "Felles ekteskapslov for heterofile og homofile par", som det heter. Den instiusjonelle debatten er bare spillfekteri, for i to-tiden er det votering, og da vedtas loven. Senterpartiets representanter står fritt i saken og flere av dem kommer til å stemme mot forslaget, men sammen med representanter fra Høyre og Venstre har vi en ny ekteskapsloven en gang utpå ettermiddagen.

Det er en gledens dag for alle som har jobbet for og drømt om at regjeringen ville tørre å ta kampen i denne saken (eller 'fighten', som KrF-leder Dagfinn Høybråten sikkert ville sagt det), en gledens dag for de av oss som håpet at regjeringen ville ha guts til å vise vei i likestillingskampen for homofile og lesbiske, og ikke høre på skremmebilder og propaganda som henger fast i gårsdagens kjønnsrollemønstre.

Mye kan skrives, og mye vil skrives av mer kompetente mennesker enn meg om hvilket historisk likestillings- og antidiskrimineringsvedtak Stortinget i dag vil gjøre. Herfra skal det bare konkluderes at det er en gledens dag, fordi Stortinget og en modig regering i dag gir oss den gledelige beskjeden om at Norge har godt av å legge vekk skremmebildene, fordi mer kjærlighet er bedre enn mindre.

Sosialdemokratisk hilsen,
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland                                          


Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5928387
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits