Tverrpolitisk samling for bymiljøet

(16.jun.200812:30)
stein ove

Ungdommen i Bergen vil ha handlekraft i klimaspørsmålet.

Det er ikke særlig ofte at AUF og de borgerlige ungdomsorganisasjonene står sammen og smiler og er enige, men i Bergens Tidende i helgen kunne man lese om et av unntakene som bekrefter regelen. Bergen AUF tok i vår initiativ til å samle ungdomspartiene i Bergen til samtaler om hva man kunne enes om i vår tids viktigste spørsmål: klimautfordringen. KrFU, Unge Venstre, Senterungdommen og Sosialistisk Ungdom ble med hele veien, og sammen med AUF presenterte de en åttepunktsliste og en kronikk med fellesforslag som kan få fart på miljøprofilen i vestlandshovedstaden.

Det er positivt at unge mennesker ser forbi partiskillene i et så viktig spørsmål, et spørsmål som kaller på varige og tunge løft som krever stor oppbakning fra hele partiskalaen. Verden venter ikke, og det er også det underskriverne har tatt konsekvensene av. Synd er det likevel at tre av organisasjonene som har aktive lag i Bergen ikke ønkset å være med. Unge Høyre, Rød Ungdom og Fremskrittspartiets UIngdom har sikkert svært forskjellige grunner til å ikke ville delta, men vi vet at samarbeidsviljen allerede på rushtidsavgift for de to høyrepartiene. Nå er det opp til dem å peke på hvordan de skal gjøre Bergen til Norges mest klimavennlige by.

Resten av ungdommen har gitt sitt svar. Det blir interessant å se hvordan høyrefløyen skal løse problemet uten å gjøre det mindre lukrativt å kjøre bil i Bergen. Mitt tips er at de, før eller senere, må innse at biltrafikken er kjernen til Bergens miljøproblemer.

Helst før.

Sosialdemokratisk hilsen
Stein Ove Lien, fylkessekretær AUF i Hordaland


Kommentarer:

Skriv kommentar :

Navn:
Husk meg?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for denne posten:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5940740
Mitt profilbilde

Partikollektivet

Dette er Arbeiderpartiet i Bergens blogg.

Mer...


Blogglisten

Twingly BlogRank

Bloggurat

mars 2009
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Powered by BlogSoft

hits